Vrees je dat Windows 8 niet met Android zal kunnen concurreren wegens een gebrek aan apps? Geen nood, er komt software om Androidapps onder Windows 8 te draaien. Dat de virtualisatiesoftware van BlueStacks geen nooit daadwerkelijk verschijnende vaporware is, bewijst de onlangs gelanceerde alfaversie voor Windows 7. Met de BlueStacks App Player alpha kun je […]

Advertentie

Vrees je dat Windows 8 niet met Android zal kunnen concurreren wegens een gebrek aan apps? Geen nood, er komt software om Androidapps onder Windows 8 te draaien.

Dat de virtualisatiesoftware van BlueStacks geen nooit daadwerkelijk verschijnende vaporware is, bewijst de onlangs gelanceerde alfaversie voor Windows 7. Met de BlueStacks App Player alpha kun je een selectie Androidapps gebruiken op je computer. En als je op je Androidtelefoon of -tablet de app BlueStacks Cloud Connect installeert, kan je al je apps via de cloud kopiëren naar je computer.

Een bètaversie van de Windows 7-versie is voor het tweede kwartaal van dit jaar gepland. Dat vertelde Rosen Sharma, algemeen directeur van BlueStacks, deze week aan CNet tijdens de CES-beurs in Las Vegas.

Mogelijk standaard meegeleverd met Windows 8
Maar het belangrijkste nieuws is dat Rosen beweert in gesprek te zijn met verschillende hardwarefabrikanten om de BlueStacks App Player standaard mee te leveren met Windows 8-systemen. Dat kunnen computers zijn maar ook tablets.

“De Metro-interface is prachtig, maar wat Windows 8 mist zijn apps”, aldus Rosen. Hij hoopt dan ook dat zijn software dit euvel kan verhelpen. Uit het promofilmpje en een korte test van CNet blijkt dat je Androidapps als tegels kan installeren in de Metro-interface van Windows 8.