De batterij van je laptop kan nooit lang genoeg meegaan. Windows zelf blijkt vrij karig met informatie over de accu en laat het beheer ervan geheel aan de gebruiker over. BatteryCare komt je daarin meer tegemoet. Na installatie monitort BatteryCare je accuverbruik op de achtergrond. Je kan de tool zo instellen dat die je via […]

Advertentie

De batterij van je laptop kan nooit lang genoeg meegaan. Windows zelf blijkt vrij karig met informatie over de accu en laat het beheer ervan geheel aan de gebruiker over. BatteryCare komt je daarin meer tegemoet.

Na installatie monitort BatteryCare je accuverbruik op de achtergrond. Je kan de tool zo instellen dat die je via een pop-up automatisch op de hoogte brengt wanneer er nog x-aantal minuten resteren en/of zodra de batterij onder bepaalde niveaus duikt.

[download_file]

Interessant met het oog op een beter battterij-onderhoud is ook dat BatteryCare bijhoudt hoeveel keer je de accu al hebt opgeladen. In de meeste gevallen gebeurt dat namelijk na een gedeeltelijke ontlading: op zich is dat prima (voor de levensduur van de batterij), maar na een x-aantal beurten doe je er toch goed aan de batterij geheel te ontladen en ook weer volledig op te laden. Op die manier ‘kalibreer’ je immers de batterij zodat die het accuniveau weer nauwkeuriger weergeeft. BatteryCare stelt zelf voor dat te doen na dertig ‘gewone’ (lees: gedeeltelijke) ontladingscycli.

Energie besparen
Verder kan je het programma ook inzetten om energie te besparen zodat de accu minder snel leegloopt. Als je dat zo instelt, worden de sidebar, gadgets evenals het aero-thema automatisch uitgeschakeld zodra je laptop overgaat op de accu.

Ten slotte krijg je nog bijkomende (statistische) informatie over je batterij te zien, zoals de capaciteit, de ontlaadsnelheid, de spanning (voltage) en het slijtageniveau. Ook kan je de temperatuur van processor en harde schijf laten monitoren. Deze informatie blijkt echter niet op alle test-pc’s tevoorschijn te komen.