Apple heeft een minnelijke schikking getroffen in een rechtszaak met Elan Microelectronics. De iPhonemaker werd ervan beschuldigd dat hij multitouchtechnologie van Elan schendt. Als onderdeel van de schikking betaalt Apple vijf miljoen dollar. Beide bedrijven mogen voortaan ook elkaars patenten gebruiken, schrijft Reuters. Het Taiwanese Elan klaagde Apple in april 2009 aan in de VS. […]

Advertentie

Apple heeft een minnelijke schikking getroffen in een rechtszaak met Elan Microelectronics. De iPhonemaker werd ervan beschuldigd dat hij multitouchtechnologie van Elan schendt.

Als onderdeel van de schikking betaalt Apple vijf miljoen dollar. Beide bedrijven mogen voortaan ook elkaars patenten gebruiken, schrijft Reuters.

Het Taiwanese Elan klaagde Apple in april 2009 aan in de VS. Apple zou een patent uit 1998 hebben geschonden rond een methode om het gebruik van één of meerdere vingers te detecteren op een touchscreen. Maar Apple begon een tegenrechtszaak voor het schenden van twee Apple-patenten, eveneens rond aanraakschermen.

Dat werd opgevolgd in 2010 door een klacht van Elan bij de Internationale Handelscommissie van de VS (ITC). Daarbij vroeg Elan een verbod op de invoer van de iPhone, iPod Touch, iPad, MacBook en Magic Mouse.

De ITC besliste vorig jaar in het voordeel van Apple, waarbij zij concludeerde dat Apple geen Amerikaanse handelswet had overtreden. Maar dat stopte Elan niet om door te gaan in de rechtszaal. De zaak zou normaal in februari voorkomen, maar nu is er een regeling getroffen tussen de twee.


Geen velden gevonden.