Nokia ontkent formeel dat het van plan is om zijn smartphoneafdeling te verkopen aan Microsoft. Opnieuw circuleert een gerucht dat dit op de agenda van beide bedrijven staat. De bewering is afkomstig van de Russische blogger Eldar Murtazin van Mobile-Review, en het is niet de eerste keer dat hij zoiets schrijft. In mei 2010 beweerde […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Nokia ontkent formeel dat het van plan is om zijn smartphoneafdeling te verkopen aan Microsoft. Opnieuw circuleert een gerucht dat dit op de agenda van beide bedrijven staat.

De bewering is afkomstig van de Russische blogger Eldar Murtazin van Mobile-Review, en het is niet de eerste keer dat hij zoiets schrijft. In mei 2010 beweerde hij al dat Microsoft de telefoonafdeling van Nokia zou overnemen.

Op het eerste gezicht lijkt het dus onzin, ware het niet dat Murtazin destijds wel weet had van de overeenkomst om Windows Phone op de smartphones van Nokia te zetten, en van de naamswijziging van Ovi naar Nokia Services.

Topmannen in Las Vegas
Volgens Murtazin wordt de overeenkomst afgerond in Las Vegas, waar enkele topmensen van Nokia en Microsoft zullen samenzitten, onder wie de respectievelijke CEO’s Stephen Elop en Steve Ballmer. Daarbij zou de merknaam Nokia verdwijnen voor smartphones. Ook twee fabrieken zouden van eigenaar wisselen halverwege 2012.

Maar Nokia ontkent in alle talen. Aan The Register vertelt de communicatieverantwoordelijke van Nokia UK dat de geruchten vals zijn en dat het bedrijf dit telkens met klem heeft ontkend. Dat er in Las Vegas een ontmoeting plaatsvindt tussen Ballmer en Elop wordt niet bevestigd, maar zou in principe geen bijzonderheid zijn. Volgende week begint daar immers CES, de grootste technologiebeurs ter wereld.