Nieuws

FlipSuite 2.08.01

Je wilt een aantal snapshots uit een videobestand distilleren en die eventueel ook afdrukken? Dan is FlipSuite de geschikte tool.

Een flipbook is een klein boekje met op elke pagina een andere afbeelding, zodanig dat je de illusie krijgt van een continue beweging (filmpje) wanneer je snel door het boekje bladert. Met FlipSuite, de opvolger eigenlijk van FlipBook, heb je snel zo’n boekje gemaakt.

[download_file]

FlipSuite is alleen gratis voor niet-commercieel gebruik. Het oogt misschien wat chaotisch, maar uiteindelijk blijkt het een uitstekende tool te zijn om snapsnots van bestaande filmpjes of van liveopnames (met de webcam) te maken.

Kwaliteit is goed
Zodra je het programma naar de juiste locatie van een map met filmbestanden hebt verwezen, kan je de gewenste film inladen. Telkens als je dan de knop Take Snapshot indrukt, maakt FlipSuite een snapshot: een stilstaand beeld. Dat wordt automatisch opgeslagen in jpeg-formaat. De kwaliteit blijkt trouwens verrassend goed, hoewel dat natuurlijk ook sterk samenhangt met de kwaliteit van de videobeelden.

Zoals gezegd is het ook mogelijk rechtstreeks vanuit het programma videobeelden op te nemen. Via het menu View, Capture and other options stel je allerlei paramaters en opties naar wens in, en dat zijn er heel wat.

De eigenlijke flipbookmodule vind je in het menu Tools, FlipBook Printer – Just Load Movie. Er verschijnt dan een nieuw dialoogvenster waarin je eerst een en ander configureert. Op het tabblad Movie Control geef je eventueel aan tot welk videofragment je de snapshots wil beperken en of je al dan niet deïnterlacing wil toepassen. Verder bepaal je hoe de eerste en laatste pagina van het boekje eruit moeten zien en of je stilstaande beelden, die je eventueel uit een ander filmpje hebt gedistilleerd, wil toevoegen aan je flipbook.

Maar één effect mogelijk
Op het tabblad Special Effects vind je slechts één effect terug: de mogelijkheid om achtergrondbeelden te verwijderen. Hetzij via chroma, hetzij door zelf grijswaarden op te geven.

Voor je tot het printen overgaat, bepaal je op het tabblad Card Stock eerst de lay-out van de kaartjes waarop je gaat afdrukken, zoals het aantal kaartjes/etiketten op één pagina, de grootte van deze kaartjes en de onderlinge afstand. Ten slotte leg je op het tabblad Print vast hoeveel frames/kaartjes je wil afdrukken, op welke printer en met welke kwaliteit dat moet gebeuren, of je eventueel afdrukmarges wilt aanbrengen enzovoort.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business