Nieuws

Trend Micro brengt internetbedreigingen 2012 in kaart

In 2012 verschuift de focus van de cybercriminaliteit naar mobiele toepassingen en cloud computing. IT-managers zullen meer nadruk moeten leggen op de beveiliging van data in plaats van systemen.

De komst van virtuele machines en clouddiensten vormt voor cybercriminelen geen directe aanleiding om met de meer conventionele aanvallen te stoppen. Die blijven volgens Trend Micro ook in 2012 gewoon bestaan. Virtuele en cloudplatformen zijn net zo eenvoudig aan te vallen, maar moeilijker te beschermen. De uitdaging voor de IT-beheerders bestaat erin de bedrijfskritische data ook in die virtuele en cloudomgevingen veilig te stellen.

Het Bring Your Own Device-principe is intussen niet meer weg te denken. De kans op dataverlies neemt daardoor sterkt toe, omdat gebruikers bedrijfsgegevens opslaan op verschillende, persoonlijke apparaten. Bedreigingen op mobiele platformen komen meestal voor in de vorm van kwaadaardige apps. Trend Micro verwacht dat cybercriminelen zich echter ook meer gaan richten op legitieme apps. Zwakke plekken en fouten in de codering leiden dan tot diefstal van data.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business