Nu we het concept ‘netbook’ al grotendeels hadden afgeschreven, komt Intel met een nieuwe reeks Atom processors, speciaal voor mobiele toestellen. Het gaat om de Atom N2600 (1,60 GHz) en de N2800 (1,86 GHz), bijgenaamd Cedar Trail. Daarmee is Intel drie maanden later dan eerst verwacht , volgens technologiesite The Verge. De processors zijn speciaal […]


Nu we het concept ‘netbook’ al grotendeels hadden afgeschreven, komt Intel met een nieuwe reeks Atom processors, speciaal voor mobiele toestellen. Het gaat om de Atom N2600 (1,60 GHz) en de N2800 (1,86 GHz), bijgenaamd Cedar Trail. Daarmee is Intel drie maanden later dan eerst verwacht , volgens technologiesite The Verge.

De processors zijn speciaal gemaakt voor mobiele apparaten met een laag energieverbruik, zoals onder meer netbooks, en zouden langer meegaan dan eerdere generaties Atom processors. Intel spreekt van een batterij-levensduur van maximaal tien uur en toestellen zouden enkele weken in stand-by overleven zonder stopcontact.

Zuiniger en video in 1080p
Het nieuwe processorplatform speelt 1080p HD-video af en ondersteunt HDMI, DisplayPort, Intel Wireless Display en draadloze muziek. Samen met een geïntegreerde Intel Graphics Media Accelerator zou dat een stevige multimedia-netbook moeten opleveren.


Onder meer Asus, Acer, HP, Lenovo, Samsung en Toshiba zijn van plan machines uit te brengen op basis van Cedar Trail. We mogen de eerste van die toestellen begin 2012 verwachten.