Nieuws

Internetextensie .vlaanderen komt er

De Vlaamse overheid gaat door met haar plan om de internetextensie .vlaanderen aan te vragen. Zij wil daarvoor samenwerken met privépartners.

Het idee voor een .vla of .vlaanderen topleveldomein circuleert al sinds 2008. Toen versoepelde ICANN de regels waardoor regio’s en steden hun eigen extensie mogen aanvragen. Maar sindsdien bleef het stil rond de plannen.

Daar komt nu verandering in. Volgens Datanews gaat de Vlaamse overheid op zoek naar privépartners voor de concessie- en gunningsprocedure. Tussen 12 januari en 12 april 2012 kan er vervolgens een kandidatuur worden ingediend.

Geen .vla
Met het signaal van de Vlaamse overheid is duidelijk dat er voor .vlaanderen en niet voor .vla wordt gekozen. Een .vl-extensie werd eerder al uitgesloten omdat tweeletterige topleveldomeinen zijn voorbehouden aan landen.

Wie in ons land zijn merknamen online wil registreren is zo op termijn wel een stevige duit kwijt. Naast het alombekende .be komt er binnenkort hoogstwaarschijnlijk een .vlaanderen bij. Maar ook Gent en Antwerpen hebben vorige maand laten weten dat ze een kandidatuur voor hun eigen extensie willen indienen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business