Nieuws

Windows Phone Marketplace haalt 50.000 apps

Een jaar en twee maanden na de lancering overschrijdt de applicatiewinkel van Windows Phone de kaap van vijftigduizend toepassingen.

Het smartphoneplatform van Microsoft mag dan wel een stuk kleiner zijn dan Android of iOS, het blijft wel stevig doorgroeien. Half november stonden er nog maar 40.000 apps in de Marketplace.

De cijfers zijn afkomstig van de blog All About Windows Phone en combineren zowel toepassingen als games. Wel heb je als gebruiker geen toegang tot alle apps. Van de meer dan vijftigduizend zijn er intussen al zesduizend weggehaald. Daarnaast zijn sommige toepassingen slechts beschikbaar in bepaalde landen.

Maar het groeitempo neemt duidelijk toe. Dagelijks worden er volgens All About Windows Phone zo’n 265 apps toegevoegd. Half november waren dat er nog maar 165 per dag.

De App Store van Apple telt sinds mei 500.000 apps. De Android Market van Google telde in oktober 380.000 titels. Dat is een stuk meer dan bij Microsoft, maar daarbij moet wel genuanceerd worden dat Windows Phone 7 pas in oktober 2010 werd gelanceerd, op het moment dat Apple en Google al enkele jaren hun applicatiewinkel hadden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business