Samsung brengt in januari twee Androidsmartphones met dualsim-ondersteuning op de markt. Er zijn nog niet veel smartphones waar je twee simkaarten in kwijt kan. De Galaxy Y Duos en de Galaxy Y Pro Duos worden volgende maand in Rusland gelanceerd. Daarna volgt onder meer de Europese markt. Apart aan deze toestellen is dat je er […]

Advertentie

Samsung brengt in januari twee Androidsmartphones met dualsim-ondersteuning op de markt. Er zijn nog niet veel smartphones waar je twee simkaarten in kwijt kan.

De Galaxy Y Duos en de Galaxy Y Pro Duos worden volgende maand in Rusland gelanceerd. Daarna volgt onder meer de Europese markt. Apart aan deze toestellen is dat je er twee simkaarten in kwijt kan. Dat is handig als je op reis gaat of als je met een privételefoon en eentje van het werk rondzeult.

Met of zonder fysiek toetsenbord
De prijzen zijn nog niet bekend, maar afgaande op de specificaties vallen de Galaxy Y-smartphones waarschijnlijk in het budgetsegment. Het scherm van de Galaxy Y Duos heeft een resolutie van 243 bij 320 pixels en een diagonaal van 3,14 inch. Dat van de Galaxy Y Pro Duos is kleiner (2,6 inch) zodat er onderaan plaats is voor een fysiek toetsenbord.

Verder zijn de twee smartphones vrijwel gelijk. Ze rekenen volgens het persbericht op 832 MHz, hebben beide een driemegapixelcamera aan boord en ondersteunen 3G en A-GPS. Het besturingssysteem wordt Android 2.3 Gingerbread met daarover de Touchwiz-laag van Samsung.

Advertentie