Een externe schijf of USB-stick die je vaak meeneemt, houd je natuurlijk het liefst synchroon met een map op je desktop-pc. Dat is precies wat je met Sync Breeze kan doen. Het programma laat zich eenvoudig bedienen. Je geeft de nieuwe taak eerst een naam en duidt vervolgens de bron- en doelmap aan. Belangrijk: je […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Een externe schijf of USB-stick die je vaak meeneemt, houd je natuurlijk het liefst synchroon met een map op je desktop-pc. Dat is precies wat je met Sync Breeze kan doen.

Het programma laat zich eenvoudig bedienen. Je geeft de nieuwe taak eerst een naam en duidt vervolgens de bron- en doelmap aan. Belangrijk: je moet het programma ook meedelen welke synchronisatiemodus je precies wil. Er zijn vijf verschillende modi – of acht als je de drie extra modi erbij rekent waarbij de data in de doelmap automatisch ook gecomprimeerd worden.

[download_file]

Wat de precieze verschillen zijn, kom je snel te weten als je het vraagteken naast de geselecteerde modus aanklikt. De belangrijkste verschillen zitten vooral in wat er met de bronmap gebeurt en of verwijderde bestanden aan de ene kant ook worden gewist aan de andere zijde.

Via het tabblad Exclude is het ook nog mogelijk bepaalde submappen buiten deze synchronisatie te houden. Interessant zijn ook nog de tabbladen Advanced en Rules, waar je onder meer specifieke criteria voor de synchronisatie kan vastleggen (bijvoorbeeld: geen *.tmp-bestanden) en waar je de synchronisatietaak kunt inplannen.

Jammer genoeg zijn deze opties voorbehouden aan de commerciële varianten van Sync Breeze. Dat geldt trouwens ook voor de mogelijkheid om je na afloop van een synchronisatietaak automatisch een e-mail te laten versturen.

Het is uiteraard ook mogelijk verschillende synchronisatietaken vast te leggen en die al dan niet tegelijk met de Sync-knop te laten uitvoeren. Kortom, de gratis versie van Sync Breeze is beperkt qua mogelijkheden, maar voor simpele synchronisatie-operaties voldoet de tool ongetwijfeld wel.