Nokia is niet meteen van plan om een tablet uit te brengen en verhuist niet naar de VS. Dat heeft topman Stephen Elop gezegd aan het Finse tv-station YLE. “Nokia heeft geen concrete plannen in die richting, maar we volgen de markten heel zorgvuldig. Misschien betreden we de tabletmarkt ooit wel, maar alleszins niet op […]

Advertentie

Nokia is niet meteen van plan om een tablet uit te brengen en verhuist niet naar de VS. Dat heeft topman Stephen Elop gezegd aan het Finse tv-station YLE.

“Nokia heeft geen concrete plannen in die richting, maar we volgen de markten heel zorgvuldig. Misschien betreden we de tabletmarkt ooit wel, maar alleszins niet op dit moment”, aldus Elop.

Enkele maanden geleden verklaarde de Franse Nokia-baas Paul Amsellem echter  aan de zakenkrant Les Echos dat het bedrijf in juni 2012 een tablet met Windows 8 zou lanceren. Dat wordt nu dus krachtig ontkend door Elop.

Kan Nokia het zich veroorloven om de kat uit de boom te kijken en geen tablets te maken, op een moment dat alle concurrenten dat wel doen en de tablethype steeds heviger woedt? Het blijft een riskante gok, maar allicht wil het Finse bedrijf zich niet vergalopperen aan een nieuw avontuur en wil het zich eerst concentreren op strijd die zijn Lumia-telefoons moeten leveren met de concurrentie.

Geen verhuisplannen
In hetzelfde gesprek zei Elop dat er ook geen plannen zijn om het hoofdkwartier van Nokia te verhuizen naar de VS. Tegenover YLE zei de eerste niet-Finse CEO van het bedrijf dat Nokia in het Finse Espoo blijft zo lang hij de leiding over het bedrijf heeft.

Met een bijdrage van Pieterjan Van Leemputten

Advertentie