Nieuws

HTC verliest patentzaak van Apple

HTC heeft in de VS een patentzaak tegen Apple verloren. Bepaalde HTC-smartphones mogen vanaf volgend jaar daarom niet meer worden verkocht in de VS.

Het is de Internationale Handelscommissie ITC die zich moest uitspreken over de zaak. Apple beweert dat HTC vier patenten van hen schendt. Voor twee ervan stelt de ITC Apple in het gelijk. Daardoor mogen bepaalde toestellen niet langer verkocht of geïmporteerd worden worden in de VS. Om welke toestellen het precies gaat is niet duidelijk.

De twee geschonden patenten gaan over het opmaken van data in losse documenten. Daarbij wordt bijvoorbeeld een telefoonnummer in een e-mail automatisch herkend als telefoonnummer, zodat je het kan aantikken en onmiddellijk kan opslaan of bellen.

HTC mag telefoons die de bewuste patenten schenden niet langer verkopen in of importeren naar de VS na 19 april 2012. In principe kan het bedrijf nog in beroep gaan, maar het heeft al laten weten dat het zich neerlegt bij de belissing.

HTC verwijdert de functie
Tot een verkoopverbod zal het echter niet komen. “HTC zal het [de bewuste technologie] volledig verwijderen van al onze telefoons”, klinkt het in een verklaring. Dat doet vermoeden dat er een update komt waarmee de functie wordt weggenomen.

De twee patenten waarvoor HTC niet wordt veroordeeld gaan over realtime signalprocessing. Deze zouden volgens de website Engadget veel moeilijker te omzeilen zijn voor de Taiwanese smartphonemaker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business