Nieuws

Samsung klaagt Apple aan om smiley

Samsung heeft Apple opnieuw aangeklaagd in Duitsland vanwege vier patenten. Een daarvan gaat over de methode om een emoticon op het scherm te krijgen.

Er liepen al twee rechtszaken tussen de twee in Duitsland, waarbij Apple Samsung aanklaagde en omgekeerd. Beide zaken kwamen afgelopen vrijdag voor, maar volgens de blog Foss Patents werden er tussen de twee zittingen nog eens vier patenten toegevoegd aan de klacht van Samsung tegen Apple. Daarmee komt het totaal op zeven. Apple klaagt Samsung aan voor zes patenten.

Twee van de vier nieuwe klachten gaan onder meer over een Frand-licentie. Dat staat voor Fair, Reasonable And Non-Discriminatory en wil zeggen dat gestandaardiseerde technologie eerlijk en tegen een redelijke vergoeding met concurrenten gedeeld moet worden.

[related_article id=”158256″]

Een van de overige klachten gaat over het patent “emoticon-inputmethode voor een mobiel toestel” en beschrijft de manier waarop een bepaalde toetsencombinatie zoals 🙂 of 🙁 wordt omgezet in een smiley of een ander symbool.

De vierde patentklacht gaat over data op het scherm van een telefoon die wordt omgezet naar geluid via de luidsprekers.

Volgens Florian Mueller van Foss Patents is het niet uitgesloten dat Apple met nieuwe klachten rond patentschendingen komt, als reactie op de nieuwe klachten van Samsung. Eerder klaagde de iPhonemaker al HTC en Motorola Mobility aan in Duitsland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business