Nieuws

LojiklSweep 2.12.18.0

Back-uppen is ongeveer even saai als onmisbaar. Daar heb je dus liever niet te veel het omkijken naar. LojiklSweep maakt back-uppen gelukkig een stuk makkelijker dan de programmanaam zich laat uitspreken.

Bij de meeste back-uptools moet je zelf bepalen wat je precies wil back-uppen. Dat kan weliswaar ook in LojiklSweep, maar dankzij kant-en-klare back-upprofielen hoef je niet zelf alle mappen en bestanden aan te duiden.

[download_file]

Wil je bijvoorbeeld alle bestanden op je bureaublad, de geïnstalleerde fonts en de belangrijkste informatie van Internet Explorer (cookies, favorieten en instellingen) veiligstellen, dan kost je dat precies drie vinkjes. Opvallend is wel dat het programma je ook de mogelijkheid biedt het register of delen daarvan te back-uppen.

Filters instellen
LojiklSweep herkent uiteraard niet alle programma’s. Zo zoek je vergeefs naar Chrome: wil je daar de nodige gegevens van back-uppen, dan zul je die data zelf moeten opsporen. De makers van LojiklSweep maken zich echter sterk dat ze op verzoek van gebruikers snel toepassingen aan de lijst kunnen toevoegen.

Dankzij filters is het bovendien mogelijk heel nauwkeurig in te stellen welke bestanden je al dan niet mee in je back-up wil. LojiklSweep ondersteunt tevens reguliere expressies, zodat je de filtercriteria nog beter kan afbakenen.

De tool ondersteunt diverse back-upmedia. Daar horen uiteraard lokale, al dan niet interne schijven bij, maar ook netwerkschijven, ftp-servers en enkele clouddiensten. Handig is ook de testmodus waarmee je snel uitvist of de ingestelde back-upcriteria ook echt tot de gewenste back-ups leiden.

Back-ups laten zich uiteraard ook netjes inplannen. En als je dat wil, kan LojiklSweep je geback-upte gegevens ook veilig versleutelen.
LojiklSweep bestaat zowel in een Windows 32-bits als 64-bits-versie, maar vereist wel een registratie om alle functies te ontsluiten. Die registratie is gratis.

De tool blijkt echter nog niet helemaal uitgepuurd. Op ons testtoestel verschijnt de toepassing bijvoorbeeld niet in het startmenu van Windows of op het bureaublad en moeten we dus zelf op zoek gaan naar het applicatiebestand. Een paar keer loopt het programma ook vast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business