Nieuws

Hollywood Leaks doen Hollywood pijn

De filmindustrie is in de ban van Hollywood Leaks, die de geheimen van Hollywood willen blootleggen. Deze groep van hacktivisten ontdekten hiaten in de computersystemen van de studio’s en dat hebben ze geweten.

Volledige scripts van nog uit te brengen films, waaronder Tom Cruises Rock of Ages, kwamen op internet terecht, maar ook naaktfoto’s en telefoonnummers van sterren als Jessica Alba en zangeres Christina Aguilera werden online gepost. De aanval is meer dan wat pesterijen, maar vormt een grote bedreiging op het zakenmodel van Hollywood.

"Als ze kunnen inbreken in iemands netwerk, kunnen ze veel schade aanrichten", zegt Mark Russinovich, een expert op het gebied van cyberveiligheid bij Microsoft. Het lijkt wel een koekje van eigen deeg. De PR-industrie laat zelf af en toe een nieuwtje lekken over een aanstormende Hollywood-productie.

Maar als buitenstaanders gaan lekken, dreigen – naast de mystiek van de filmsterren – de potentiële inkomsten van nieuwe films te verwateren. Of zoals een waarnemer het omschreef: stel u voor dat de slimme scenario’s van fims als The sixth sense of The usual suspects maanden voor hun releasedatum op het internet hadden gestaan: wat zou dat betekend hebben voor hun inkomsten aan de bioscoopkassa?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business