Nieuws

Red Hat storage voor ongestructureerde data

Red Hat Inc., producent van open-sourceoplossingen, kondigt de beschikbaarheid aan van Red Hat Storage Software Appliance, een geïntegreerde product dat scale-out storage voor ongestructureerde data levert.

Begin oktober nam Red Hat het bedrijf Gluster over, een technologieleverancier van scale-out storage voor openbron opslagsystemen. Door die overname heeft Red Hat het oplossingenportfolio verbreed voor het beheer en de opslag van ongestructureerde data. De twee bedrijven delen een visie om open source, betrouwbare, schaalbare en kosteneffectieve technologieën te bieden. Het nieuwe storageteam bij Red Hat lanceert nu het eerste product, de Red Hat Storage Software Appliance.

Software-only appliance
Red Hat Storage Software Appliance is gebouwd op GlusterFS 3.2 en Red Hat Enterprise Linux 6.1. Deze software-only appliance stelt bedrijven in staat om met fysieke opslag om te gaan als een gevirtualiseerde, gestandaardiseerde en schaalbare storagepool. Het product moet ononderbroken flexibiliteit, prestaties en kwaliteit bieden, die nodig zijn voor succesvolle open source enterprise-omgevingen voor alle on premise en cloud-implementaties.

“We verwachten met deze nieuwe opslagtechnologieën dat organisaties hun opslagkosten kunnen gaan verlagen en beter kunnen omgaan met de groei van ongestructureerde data. Wij zullen de nieuwste open ‘source storage appliances’ aanbieden terwijl het Storage Team verder werkt aan nieuwe oplossingen en innovatieve producten,” zegt Ranga Rangachari, general manager Storage bij Red Hat.

Grote opslagvolumes en gemengde werklast
De aankondiging kan interessant zijn voor organisaties met grote opslagvolumes en gemengde werklast, zoals digitale-mediabedrijven, ‘content delivery networks’, of omgevingen met veel ‘near-line storage’, ‘file sharing’, back-up- en archiveringactiviteiten.

Door het verder toenemen van de digitalisering zullen er nieuwe storage-uitdagingen ontstaan, zoals stijgende kosten en het gebrek aan schaalbaarheid. Red Hat Storage Appliance Software wil met een nieuwe benadering voor het leveren van betrouwbare, high-performance verwerking van ongestructureerde data, op deze nieuwe trend inspelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business