Nieuws

Secret Data Manager 3.1.9

Wil je privacygevoelige gegevens verbergen, dan volstaat het niet die in je persoonlijke profielmap onder te brengen. Zo’n Windows-beveiliging is namelijk vlug omzeild, bijvoorbeeld door op te starten via een live Linux-cd.

De veiligste manier om je data af te schermen blijft nog altijd encryptie, bijvoorbeeld met Secret Data Manager.

[download_file]

Secret Data Manager heeft veel weg van de Windows Verkenner, maar de tool vereist wel een afzonderlijk gebruikersaccount.

Als je eenmaal correct bent aangemeld bij het programma, kun je van hieruit naar de gewenste mappen of bestanden bladeren en die versleutelen. De auteur blijft opzettelijk vaag over het toegepaste encryptiealgoritme, maar claimt een drievoudig algoritme dat staat als een huis.

Ontsleutelen doe je op dezelfde manier, dus ook vanuit het programma. We hadden wel liever gezien dat je dat rechtstreeks vanuit bijvoorbeeld het contextmenu van de Verkenner kan doen.

Naast het versleutelen van bestanden is het nog mogelijk bestanden te verbergen voor Windows (en dus andere gebruikers), maar deze mogelijkheid moet je wel eerst zelf activeren. Dat doe je via Settings, Users, Current User Preference, Hide Name. Standaard vind je het verborgen programma dan terug via het menu Tools, Hidden Objects.

Secret Data Manager kan ook met steganografische technieken overweg (Hide in File), althans zolang het draagbestand een jpeg of een exe is. Het draagbestand blijft overigens wel intact.

Verder is het mogelijk specifieke gegevens te shredden (wipe), zodat ook met speciale programma’s niets meer van die data terug te halen is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business