HP en Microsoft samen in de cloud

HP en Microsoft gaan vier jaar lang samen cloudproducten aanbieden. Ze bieden klanten drie verschillende wolken aan.

De samenwerking is deze maand al beschikbaar in de VS, Groot-Brittannië, Australië en Canada; binnenkort volgt de rest van de wereld. De twee technologiereuzen gaan drie cloudmodellen hanteren: private, public en hybrid.

Cloudoplossingen
De privécloud bevat een combinatie van HP’s Enterprise Cloud Services en Microsofts Exchange Server 2010, SharePoint Server 2010 en Lync Server 2010. Hierbij zijn de toepassingen als service beschikbaar via HP’s datacenters.

[related_article id=”161452″]

De publieke cloudoplossing bevat Microsoft Office 365 via de cloud. Voor het hybride aanbod verkoopt HP vanaf zijn datacenters Office 365 door, samen met HP Enterprise Cloud Services.

Het duo mikt vooral op grote spelers. “Grote organisaties, specifiek zij die zwaar gereguleerd worden zoals financiële diensten of de publieke sector, zijn veeleisend op vlak van functionaliteit en service”, aldus Brandt Faatz, vicepresident Workplace Services bij HP Enterprise Services.

“HP en Microsoft komen hieraan tegemoet met een flexibel aanbod van algemene, kostenefficiënte, cloudgebaseerde productiviteitsoplossingen die draaien op de laatste technologie.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business