De Nederlandse Mededingingsautoriteit is vanmorgen binnengevallen bij KPN, Vodafone en T-Mobile. Zij wil onderzoeken of de drie operators prijsafspraken hanteren. De NMa bevestigt de bedrijfsbezoeken, maar geeft verder niet veel commentaar. De actie volgt op de uitzending van het tv-programma Nieuwsuur gisteren. Daarin verklaarden twee klokkenluiders, een voormalig directeur en huidig directielid van een van de […]

Advertentie

De Nederlandse Mededingingsautoriteit is vanmorgen binnengevallen bij KPN, Vodafone en T-Mobile. Zij wil onderzoeken of de drie operators prijsafspraken hanteren.

De NMa bevestigt de bedrijfsbezoeken, maar geeft verder niet veel commentaar. De actie volgt op de uitzending van het tv-programma Nieuwsuur gisteren. Daarin verklaarden twee klokkenluiders, een voormalig directeur en huidig directielid van een van de bedrijven, dat er prijsafspraken zijn voor mobiel bellen en internetten.

De NMa onderzoekt de zaak al langer, maar door de verklaringen van de twee klokkenluiders zijn er nu genoeg aanwijzingen om een inval te doen. Al blijft er voorlopig wel het vermoeden van onschuld.

“Het feit dat de NMa deze bedrijfsbezoeken brengt, wil niet zeggen dat de mobiele operators in kwestie zich schuldig hebben gemaakt aan concurrentiebeperkend gedrag, en zegt nog niets over de mogelijke uitkomst van het onderzoek", aldus de waakhond in een mededeling.

Niet de eerste keer
Als blijkt dat er daadwerkelijk prijsafspraken zijn gemaakt, dan is dat alvast niet de eerste keer. Tien jaar geleden moesten de providers al een zware boete betalen na prijsafspraken over dealervergoedingen aan tussenhandelaren.

Advertentie