Telecomprovider Base heeft zijn kaart van België waarop de gebieden met 3G-dekking zijn aangestipt aangepast aan de huidige situatie. Op de website van KPN Group Belgium vind je een landkaart waarop de dekking van het 3G-netwerk van Base valt af te lezen. In de lichtblauwe gebieden kan je verbinding maken met het 2G-netwerk (GPRS en […]

Advertentie

Telecomprovider Base heeft zijn kaart van België waarop de gebieden met 3G-dekking zijn aangestipt aangepast aan de huidige situatie.

Op de website van KPN Group Belgium vind je een landkaart waarop de dekking van het 3G-netwerk van Base valt af te lezen. In de lichtblauwe gebieden kan je verbinding maken met het 2G-netwerk (GPRS en EDGE), terwijl de donkerblauwe vlekken de 3G-dekking aangeven (UMTS en HSPA).

Beperkte uitbreiding dekking
Leg je het kaartje van oktober naast dat van september, dan zie je dat de 3G-dekking in de rand van de centrumsteden in Vlaanderen is uitgebreid. Wallonië blijft grotendeels een blinde vlek voor Base. Enkel in en rond Luik, Charleroi en Namen kan je surfen over 3G.

In vergelijking met concurrenten Mobistar en Proximus is de achterstand van Base groot. Het 3G-netwerk van Proximus bedekt ruim driekwart van het Vlaamse grondgebied. Ook Mobistar dekt niet geheel België, vooral Wallonië blijft achter, maar het doet toch beduidend beter dan Base.

Ook wat de snelheid van het 3G-netwerk betreft, heeft Base nog werk. Op het 3G-netwerk van Base surf je maximaal aan 1,5 Mbps, terwijl je zowel bij Mobistar als Proximus in theorie 7,2 Mbps kunt halen.

De 3G-dekking van Base in oktober 2011.