Huawei Enterprise heeft Dominique Vanhamme benoemd tot VP European channel sales. Vanhamme zal het Europese partnerkanaal uitbouwen. Met de aanstelling van Vanhamme moet de Europese divisie voor zakelijke IT-oplossingen van Huawei Enterprise meer vorm krijgen. Dominique Vanhamme heeft bijna twintig jaar ervaring in de IT-industrie. Voorheen was Vanhamme werkzaam als Director of Operations European Distribution […]


Huawei Enterprise heeft Dominique Vanhamme benoemd tot VP European channel sales. Vanhamme zal het Europese partnerkanaal uitbouwen.

Met de aanstelling van Vanhamme moet de Europese divisie voor zakelijke IT-oplossingen van Huawei Enterprise meer vorm krijgen. Dominique Vanhamme heeft bijna twintig jaar ervaring in de IT-industrie. Voorheen was Vanhamme werkzaam als Director of Operations European Distribution bij Cisco. Daar richtte hij zich op partnermanagement, een rol die hij ook binnen Huawei zal vervullen. Voor hij naar Cisco overstapte, werkte Vanhamme bij Telindus.

Huawei kondigde in september aan dat het een Europese Enterprise business unit zou opzetten. Het portfolio van Huawei bestaat uit routers, switches en oplossingen voor security, unified communications en videoconferentie. Het bedrijf claimt daarmee over een alternatief te beschikken voor Europese bedrijven die op zoek zijn naar open oplossingen.


Ambitieuze nieuwkomer
"Huawei is een ambitieuze nieuwkomer in de markt voor zakelijke IT-oplossingen”, zegt Dominique Vanhamme. “Het bedrijf timmert flink aan de weg en dat spreekt me aan. Het partnerkanaal speelt een grote rol in het succes van de onderneming. De partnerstrategie voor een partij als Huawei ontwikkelen en uitrollen in Europa zie ik als een grote uitdaging."