Nieuws

RIM komt met beveiligingssoftware iPhone en Android

RIM heeft BlackBerry Mobile Fusion geïntroduceerd, een softwareproduct voor multi-platformbeheer van mobiele apparatuur. Met de beveiligingssoftware moeten klanten smartphones en tablets van verschillende besturingssystemen beter kunnen beheren. Nu het marktaandeel van RIM kleiner en kleiner wordt door toenemend gebruik van iPhones en Android-apparatuur, is dit een poging om grip te houden op het klantenbestand.

BlackBerry Mobile Fusion heeft functionaliteit voor ondersteunde mobiele apparatuur rond assetmanagement, configuratiemanagement en security- en policy definitie en beheer. Ook de beveiliging en bescherming van verloren of gestoren apparatuur (‘remote lock’, ‘wipe’), applicatie- en softwarebeheer, connectivitymanagement (Wi-Fi, VPN, certificatie) en een gecentraliseerd console vallen ondert het aanbod.

Met de lancering begeeft RIM zich steeds meer op het terrein van het zogenaamde "mobile device management" voor het beheer van mobiele toestellen in een bedrijfsgeving. Helemaal in de sfeer van "Bring Your Own Device" brengen medewerkers ook andere toestellen mee naar kantoor en die zijn vaak niet van het BlackBerry-type. Bij de introductie van BlackBerry Mobile Fusion sprong het aandeel van Research In Motion met 8 procent omhoog.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business