Google en Microsoft scharen zich achter een nieuw antifraudebedrijf dat phishing-e-mails uit alle inboxen ter wereld wil verbannen. De IT-reuzen gaan, samen met Yahoo en AOL, samenwerken met het in Californië gevestigde Agari. Dat kleine maar ambitieuze bedrijf werd woensdag gelanceerd. Google, Microsoft en de andere bedrijven die e-mail aanbieden sturen metadata uit hun berichten […]

Google en Microsoft scharen zich achter een nieuw antifraudebedrijf dat phishing-e-mails uit alle inboxen ter wereld wil verbannen.

De IT-reuzen gaan, samen met Yahoo en AOL, samenwerken met het in Californië gevestigde Agari. Dat kleine maar ambitieuze bedrijf werd woensdag gelanceerd.

Google, Microsoft en de andere bedrijven die e-mail aanbieden sturen metadata uit hun berichten naar Agari. Dat analyseert 1,5 miljard berichten per dag in een cloudachtige infrastructuur, volgens bedrijfsleider Patrick Peterson.

Na dat verzamelen en analyseren bevoorraadt Agari zo’n vijftig e-commerce- en financiële diensten, en sociaalnetwerkklanten als Facebook en YouSendIt. De websites kunnen dan een autorisatieprocedure starten wanneer ze een mogelijke aanval opmerken.