Nieuws

Hamster Free ZIP Archiver 2.0.0.16

Ziparchieven maken en uitpakken kan zelfs vanaf de opdrachtregel. Wie echter graag een fraaie grafische interface heeft, is bij Hamster Free ZIP Archiver aan het juiste adres.

Het zipformaat is uitermate populair, bijvoorbeeld om verschillende bestanden handig én compact in één e-mailbijlage onder te brengen. Voor wie bij het in- en uitpakken van zulke archieven graag visuele feedback heeft, is Hamster Free ZIP Archiver een geschikte tool.

[download_file]

De makers van Free ZIP Archiver pakken op hun site dan wel stevig uit met de melding dat dit programma als eerste volop gebruik maakt van multiprocessorkernen bij het archiveren, de meerwaarde van deze tool lijkt ons vooral in de compleet grafische bediening te liggen.

In het hoofdvenster merk je een pictogram op van een open doos. Klik dit pictogram aan en kies alle bestanden die je wil ‘inpakken’ oftewel archiveren. Normaliter zou je bestanden ook naar dit pictogram moeten kunnen slepen, maar vreemd genoeg lukt dat niet op ons testtoestel.

Eenmaal klikken op het pictogram met de gesloten doos en de bestanden worden gearchiveerd. Wel kan je nog de doelmap bepalen.

Tussen beide pictogrammen tref je nog drie opties aan die het archiveren kunnen beïnvloeden: het compressieniveau (drie gradaties), splitsen (je geeft aan wat de maximale grootte van zo’n zipbestand mag worden; blijkt het archief groter, dan wordt het automatisch opgesplitst) en vergrendelen (met een wachtwoord beschermen). Naast zip wordt overigens ook nog het 7Z-formaat ondersteund.

Is het inpakproces achter de rug, dan kan je het pictogram met de gesloten doos zowat overal verslepen, onder meer ook naar een e-mailbericht om het archief op die manier als bijlage te versturen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business