Of een digitaal dagboek zich leent om er je diepste zieleroerselen aan toe te vertrouwen weet ik niet, maar Efficient Diary is alvast een prima agenda om je dagelijkse taken en ideeën in op te slaan. Efficient Diary heeft qua interface wel wat weg van Outlook. Links een overzichtspaneel, rechtsboven een chronologische lijst met items […]

Advertentie

Of een digitaal dagboek zich leent om er je diepste zieleroerselen aan toe te vertrouwen weet ik niet, maar Efficient Diary is alvast een prima agenda om je dagelijkse taken en ideeën in op te slaan.

Efficient Diary heeft qua interface wel wat weg van Outlook. Links een overzichtspaneel, rechtsboven een chronologische lijst met items (geen e-mails, maar agenda-ingangen) en rechtsonder de detailweergave van een geselecteerd item. Aangename verrassing: Efficient Diary heeft automatisch ook een Nederlandstalige interface.

[download_file]

Wachtwoord
Start je de tool de eerste keer op, dan vraagt die meteen om een wachtwoord: alles wat je in je agenda alias dagboek invult, wordt namelijk versleuteld en is zonder wachtwoord niet toegankelijk.

Het venster waarin je de agenda-ingangen invoert heeft veel weg van een wat uitgeklede tekstverwerker. Je kunt je tekst dus mooi vormgeven en die bijvoorbeeld ook van tabellen, emoticons en afbeeldingen voorzien. Wil je ook links en bijlagen toevoegen, dan moet je wel overstappen naar de commerciële Pro-variant (vanaf 24,95 dollar). Die biedt je overigens nog wel meer extra’s aan, waaronder een ingebouwde spellingchecker. Een nog duurdere netwerkversie is eveneens beschikbaar.

De inhoud van je agenda kan je exporteren naar CSV en HTML, weliswaar met een weinig aantrekkelijke vormgeving. Maar ook het omgekeerde is mogelijk: CSV-bestanden laten zich moeiteloos converteren naar het Efficient Diary-formaat.

Een flexibele zoekfunctie ontbreekt evenmin. Handig voor wie zijn agenda ook onderweg wil raadplegen en bijwerken: Efficient Diary is tevens in een ‘draagbare’ variant beschikbaar.

Advertentie