Volgens The Wall Street Journal wil Facebook volgend jaar tussen april en juni voor de eerste maal aandelen te koop aanbieden op de beurs. Het bedrijf dat in 2004 door student Mark Zuckerberg werd opgericht, wil 10 miljard dollar (7,5 miljard euro) ophalen bij de beursintroductie, melden bronnen dicht bij het dossier. Door die beursgang […]

Advertentie

Volgens The Wall Street Journal wil Facebook volgend jaar tussen april en juni voor de eerste maal aandelen te koop aanbieden op de beurs.

Het bedrijf dat in 2004 door student Mark Zuckerberg werd opgericht, wil 10 miljard dollar (7,5 miljard euro) ophalen bij de beursintroductie, melden bronnen dicht bij het dossier. Door die beursgang kan de waarde van Facebook dan tot 100 miljard dollar (75 miljard euro) oplopen.

De bestuurders van Facebook voeren momenteel interne debatten over het juiste moment om zich bij de Amerikaanse beursautoriteiten aan te melden. Dat kan nog voor het einde van het jaar gebeuren, zelfs wanneer algemeen directeur Zuckerberg zijn beslissing nog niet genomen heeft.

Zuckerberg twijfelt
Zuckerberg zou echter eerder weigerachtig staan tegenover een toetreding tot de beurs. Volgens Wall Street Journal voert de financiële directeur van Facebook, David Ebersman, gesprekken met bankiers van Silicon Valley.

Facebook heeft ongeveer 800 miljoen gebruikers wereldwijd en tekent een jaarlijkse omzet van 4 miljard dollar (3 miljard euro) op. Om toegang tot de beurs te krijgen is een aantal van 500 aandeelhouders vereist. Het bedrijf ziet geen problemen om dat aantal in april volgend jaar te bereiken. 

Advertentie