Nieuws

Windows 8 installeer je online

Upgraden naar Windows 8 kan via het internet en moet in principe lukken in elf klikken.

Microsoft geeft in een uitgebreide blogpost meer informatie over de verbeterde installatie van Windows 8. Daarin staat te lezen dat een van de nieuwe mogelijkheden om te upgraden via het web verloopt. Daarbij wordt zelfs de productsleutel (de 25-delige code) mee ingebakken.

Pc wordt eerst gescand
Buiten automatische installaties wil Microsoft focussen op twee gebruikersgroepen: Mensen die vanaf nul, meestal met een pas geformatteerde schijf, een schone installatie willen, en gebruikers die vanuit Windows upgraden. Voor die laatste groep wil Microsoft de installatie zo gestroomlijnd mogelijk maken.

[related_article id=”161452″]

Een van de nieuwtjes is daarom een aangepaste download. Je computer wordt op voorhand gescand, zodat er automatisch een Windows-versie wordt gedownload die is aangepast aan je systeem. Bijvoorbeeld met de juiste taalinstellingen of een 32- of 64-bitsversie.

In zijn optimale vorm moet het mogelijk zijn om te upgraden naar Windows 8 in elf muisklikken. Dat is volgens Microsoft een verbetering van 82 procent. Je kunt de installatie zelfs pauzeren en geïnstalleerde toepassingen (in Windows 7) naadloos overzetten naar Windows 8.

Downloadblokjes
Ook het downloaden zelf moet zo snel mogelijk kunnen. Door alleen onderdelen te downloaden die relevant zijn voor jouw systeem, wordt het originele downloadbestand veel kleiner en zijn er veel minder dubbele bestanden. Bovendien heeft het bedrijf een compressiemethode ontwikkeld speciaal voor Windows 8. Die maakt boven op de gewone compressie een bestand nog eens 28 procent kleiner.

Desalniettemin blijft Windows een omvangrijk stuk software, waardoor het niet ongewoon is dat het fout loopt bij het downloaden. Ook daar heeft Microsoft een oplossing voor. Het downloadbestand bestaat uit blokjes van tien megabyte.

Als bij de verificatie blijkt dat er fouten zijn gemaakt, dan hoeft de Windows-installatie alleen die specifieke blokken opnieuw te downloaden, wat een hoop tijd bespaart.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business