Nieuws

Android 5.0 krijgt geen Flash meer

Adobe bevestigt dat het nog voor eind 2011 een laatste versie van zijn Flash Player voor Googles mobiele besturingssysteem Android uitbrengt.

“Adobe brengt nog één versie van zijn Flash Player voor mobiele browsers op de markt. Die ondersteunt onder meer Android 4.0 Ice Cream Sandwich en moet dit jaar nog beschikbaar zijn. Ook voor het einde van 2011 geven we nog een laatste versie van onze Flash Linux Porting Kit vrij.” Dat vertelt een Adobe-woordvoerder aan Pocket-Lint.

Beveiligingsupdates
De Flash-ontwikkelaar zal wel nog enige tijd updates voor kritieke beveiligingslekken en bugs uitgeven. Maar Android 5.0, dat volgens de geruchten Jelly Bean zal heten, moet het dus zonder Flash-ondersteuning doen.

[related_article id=”158256″]

Adobe maakte eerder deze maand bekend dat het stopt met Flash voor mobiele toestellen. Niet alleen Android 5.0 zal het dus zonder Flash moeten stellen. Mike Chambers, productmanager voor Adobe Flash, noemde de afwijzing door Apple als een van de belangrijkste redenen.

“Gezien de fragmentatie op de mobiele markt en het feit dat een van de leidende platformen, Apple iOS, geen Flash in de browser wil toelaten op mobiele toestellen, ligt de Flash Player niet op schema om een bereik te halen zoals dat van Flash op de desktop”, schreef Chambers op zijn blog. Adobe gaat zich nu toeleggen op HTML 5.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business