Voor wie droomt van een tafelcomputer maar de Surface van Microsoft te duur vindt, is de Exodesk misschien een betaalbaar alternatief. De tafelcomputer van ExoPC, dat onder meer Windows 7-tablets produceert met een aangepaste touchinterface, wordt in januari officieel voorgesteld tijdens de Consumer Electronics Show 2012. De fabrikant heeft nu echter al een demofilmpje vrijgegeven. […]


Voor wie droomt van een tafelcomputer maar de Surface van Microsoft te duur vindt, is de Exodesk misschien een betaalbaar alternatief.

De tafelcomputer van ExoPC, dat onder meer Windows 7-tablets produceert met een aangepaste touchinterface, wordt in januari officieel voorgesteld tijdens de Consumer Electronics Show 2012. De fabrikant heeft nu echter al een demofilmpje vrijgegeven.

De ExoDesk krijgt een adviesprijs van 1.299 dollar. Dat is veel minder dan de 8.400 dollar die Microsoft vraagt voor de tweede generatie van zijn Surface-tafelcomputer. Die kun je sinds kort voorbestellen. De Exodesk moet in de loop van volgend jaar in de verkoop gaan.


Het schermoppervlak van ExoPC’s tafelcomputer meet diagonaal veertig inch. In het demofilmpje wordt hij gebruikt als bureautafel. ExoPC heeft al veel ervaring met het ontwerpen van apps voor zijn Windowstablet en dat blijkt ook uit het demofilmpje. Zo kan de Exodesk bijvoorbeeld dienst doen als piano terwijl de partituren op je computerscherm voorbij rollen.