Amazon zou naast een tablet nu ook een smartphone op de markt willen brengen. De Kindle-telefoon moet eind volgend jaar in de winkels liggen. Dat denkt marktanalist Mark Mahaney van grootbank Citigroup. ”Op basis van onze Aziatische bron bij hardwareleveranciers vermoeden we dat Amazon eind volgend jaar een smartphone op de markt wil brengen”, schrijft […]

Advertentie

Amazon zou naast een tablet nu ook een smartphone op de markt willen brengen. De Kindle-telefoon moet eind volgend jaar in de winkels liggen.

Dat denkt marktanalist Mark Mahaney van grootbank Citigroup. ”Op basis van onze Aziatische bron bij hardwareleveranciers vermoeden we dat Amazon eind volgend jaar een smartphone op de markt wil brengen”, schrijft hij in een notitie die door All Things D werd opgepikt.

Amazon zou daarvoor samenwerken met Foxconn, een van de grootste elektronicaproducenten ter wereld. De kostprijs van het toestel wordt geschat op 150 à 170 dollar. Citigroup acht het denkbaar dat Amazon zijn smartphone tegen de productieprijs gaat verkopen. Dat doet het nu ook met de Kindle Fire.
 

Advertentie