Nieuws

China en Rusland houden verkoop smartphones op peil

De verkoop van smartphones lag in het derde kwartaal 42% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Android heeft voor het eerst meer dan de helft van de markt in handen.

Volgens nieuwe cijfers van Gartner zijn er in het derde kwartaal van 2011 in totaal 440 miljoen mobiele devices verkocht. Dat is een stijging met 5,6% in vergelijking met het derde kwart van vorig jaar. Gartner meldt onder meer dat het kanaal voorraad opbouwt voor de eindejaarsperiode. Die zou in het eerste kwart van 2012 verkocht moeten zijn.

De verkoop van smartphones lag in het derde kwart van 2011 zowat 42% hoger dan vorig jaar. Smartphones zijn goed voor 26% van het totale volume van de verkoop van mobiele toestellen. In vergelijking met het tweede kwartaal van dit jaar neemt de verkoop echter af. In het derde kwartaal bedroeg de daling 7%.

Nieuwe markten
De grote verkoop in China en Rusland houdt het verkoopvolume van smartphones voorlopig op peil. In regio’s met meer maturiteit – zoals Europa en de VS – neemt de markt een eerder afwachtende houding aan. Volgens Gartner wachten de gebuikers daar vooral op de release van nieuwe toestellen of op de verwachte promoties tijdens de eindejaarsperiode.

In het derde kwart van 2011 was Android OS aanwezig op 52,5% van de verkochte smartphones. Daarmee ligt het marktaandeel van Android dubbel zo hoog als in het derde kwart van 2010. Gartner schrijft het succes onder meer toe aan het feit dat er nauwelijks releases waren van nieuwe toestellen met Windows Phone 7 of BlackBerry OS. In de VS zou de consument dan weer vooral wachten op de release van een nieuwe iPhone.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business