Nieuws

Perceptie van desktopvirtualisatie verandert

investering. Dat blijkt uit onderzoek van Citrix.

De resultaten van de Citrix Channel Index zijn bekendgemaakt tijdens de Citrix Summit, het jaarlijkse evenement voor partners van het bedrijf. Uit het onderzoek blijkt dat de markt – in vergelijking met vorig jaar – een stuk rijper is voor desktopvirtualisatie. De bevraagde resellers en integratoren geven aan dat hun klanten desktopvirtualisatie almaar meer als een strategische IT-investering beschouwen.

De studie toont ook aan hoe de resellers zelf tegen de technologie aankijken. Zowat 70% van de partners geeft aan dat de ondersteuning van elk device op elke locatie het grootste voordeel van desktopvirtualisatie is. Ook dat is een verschil met vorig jaar. Toen gaven de resellers nog de snellere inzet van desktops en eenvoudige migratie als belangrijkste voordelen op.

Meer gebruikers, andere profielen
Bijna 90% van de Citrix-partners is van mening dat de toename van het aantal consumentenapparaten zoals tablets de groei van desktopvirtualisatie versnelt. Dat desktopvirtualisatie vaker een strategische rol krijgt, blijkt ook uit het feit dat de technologie bij een bredere groep medewerkers in gebruik is. Naast mobiele medewerkers maken ook taakgeoriënteerde medewerkers (58%) en thuiswerkers (51%) steeds meer gebruik van desktopvirtualisatie.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business