Nog geen week nadat Mozilla de definitieve versie van Firefox 8 lanceerde, is de eerste bèta van Firefox 9 klaar voor het grote publiek. De eerste bètaversie van Firefox 9 is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. De vernieuwde browser zou dankzij aanpassingen aan onder meer de SpiderMonkey Javascript-engine tot dertig procent sneller zijn. Dat […]

Advertentie

Nog geen week nadat Mozilla de definitieve versie van Firefox 8 lanceerde, is de eerste bèta van Firefox 9 klaar voor het grote publiek.

De eerste bètaversie van Firefox 9 is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. De vernieuwde browser zou dankzij aanpassingen aan onder meer de SpiderMonkey Javascript-engine tot dertig procent sneller zijn. Dat blijkt uit tests van Mozilla.

De snelheidswinst moet vooral te voelen zijn op websites met veel Javascript-code. Maar ook aan de ondersteuning voor HTML 5 en CSS is gesleuteld. Voor Macgebruikers biedt de Firefox 9-bèta als extraatje ondersteuning voor multitouchcommando’s en sluit de lay-out beter aan bij OS X Lion.

Als Mozilla zich aan zijn voornemen houdt om elke zes weken een nieuwe stabiele versie van Firefox vrij te geven, dan is Firefox 9 dit jaar nog te downloaden. Wie Firefox 8 al beu is kan de Nederlandstalige bèta voor Windows, Linux of Mac nu afhalen.

Advertentie