Je verwijdert geregeld een reeks privacygevoelige bestanden en wilt er zeker van zijn dat niemand die nog kan terughalen? Quick Erase werkt snel en veilig: weg is definitief weg. Er zijn natuurlijk verschillende shredder-tools die gegevens onherroepelijk doen verdwijnen, maar weinige zijn zo makkelijk en snel te bedienen als Quick Erase. [download_file] Zodra je het […]

Advertentie

Je verwijdert geregeld een reeks privacygevoelige bestanden en wilt er zeker van zijn dat niemand die nog kan terughalen? Quick Erase werkt snel en veilig: weg is definitief weg.

Er zijn natuurlijk verschillende shredder-tools die gegevens onherroepelijk doen verdwijnen, maar weinige zijn zo makkelijk en snel te bedienen als Quick Erase.

[download_file]

Zodra je het tooltje opstart, verschijnt een klein zwevend venster dat standaard altijd op de voorgrond blijft. Alle bestanden die je naar dit venster versleept en daar loslaat, worden permanent gewist. Weliswaar nadat je de operatie hebt bevestigd.

Algoritme kiezen
Via het menu File, Options kun je onder meer het algoritme kiezen dat gebruikt worden bij het vernietigen van de data. Vernietigen moet je hier vooral verstaan als een x-aantal keer overschrijven met bepaalde, doorgaans pseudo-toevallige patronen.

Het eenvoudigste algoritme is Quick (Os) dat je data één keer met nullen overschrijft. Payne-3163H (Rizonesoft) op zijn beurt is een van de meest complexe algoritmes: de te wissen data worden hier maar liefst 23 keer overschreven, met diverse patronen.

Als je dat zo instelt, wordt de oorspronkelijke bestandsnaam zelf ook overschreven en de bijhorende bestandsdatum op 1 januari 1980 gezet.

Je kunt ook instellen dat de tool je niet langer om bevestiging moet vragen. Maar of dat een goed idee is?