Nieuws

Ulrich Penzkofer wordt de nieuwe directeur van NRB

Op 1 maart komt de Duitser Ulrich Penzkofer aan het hoofd van het directiecomité van NRB. Hij volgt Guy Uerlings op, die op 30 april officieel met pensioen gaat.

Penzkofer heeft een achtergrond bij onder meer Siemens Business Services, waarbij hij doorgroeide tot CEO van Siemens IT Solutions & Services België en Luxemburg. Bij die organisatie realiseerde hij een indrukwekkend herstel, zowel op financieel als organisatorisch vlak.

Met het vertrek van Guy Uerlings zal NRB afscheid nemen van een van zijn grote bezielers. Uerlings blijft wel nog voorzitter van de raad van bestuur van Adinfo en de operationele entiteiten CEVI, Logins en Adehis, en van het onlangs opgerichte xperthis. Uerlings zal binnen de groep als adviseur de relatie met de belangrijkste klanten van NRB bestendigen.

Breed dienstenportfolio
Als groep is NRB uit Herstal goed voor een omzet van 220 miljoen euro en telt 1.200 medewerkers. NRB is een brede ICT-dienstverlener, maar biedt tegelijk ook sectorspecifieke ICT-oplossingen en -diensten aan voor de financiële sector, de publieke sector, de nutsbedrijven en de sociale en gezondheidssector. De dienstverlening aan de publieke sector gebeurt onder meer via CEVI in Gent, Logins in Mechelen en Adehis in Namen.

Onder xperthis groepeert NRB verder ook drie specialisten in de informatica voor ziekenhuizen: Partezis uit Heverlee, Xtenso uit Mechelen en Polymedis uit Bergen. Alle aandelen van NRB zijn in handen van Belgische organisaties.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business