BlackBerry-producent RIM brengt twee nieuwe smartphones op de markt: de BlackBerry Bold 9790 en de BlackBerry Curve 9380. Beide smartphones werken met het besturingssysteem BlackBerry 7. Met ruim 165 miljoen smartphones op de markt, noteerde RIM sinds oktober 2010 wereldwijd een groei van 40% in zijn abonnementenregistratie: van 50 naar 70 miljoen. Ook het gebruik […]

Advertentie

BlackBerry-producent RIM brengt twee nieuwe smartphones op de markt: de BlackBerry Bold 9790 en de BlackBerry Curve 9380. Beide smartphones werken met het besturingssysteem BlackBerry 7.

Met ruim 165 miljoen smartphones op de markt, noteerde RIM sinds oktober 2010 wereldwijd een groei van 40% in zijn abonnementenregistratie: van 50 naar 70 miljoen. Ook het gebruik van BlackBerry Messenger neemt toe. In één jaar tijd steeg het aantal gebruikers er van 28 naar 50 miljoen. BlackBerry App World is intussen goed voor meer dan een miljard downloads – iedere dag komen er 5 miljoen bij – en is beschikbaar in 130 landen.

Twee nieuwe toestellen
In de sterk concurrentiële markt van de smartphones blijft de vraag naar nieuwe toestellen groot. RIM speelt daar op in met de lancering van twee nieuwe BlackBerry’s. De Bold 9790 bouwt verder op het bekende recept van dat toestel: de combinatie van een hoge-resolutie aanraakscherm en een toetsenbord.

Met de BlackBerry Curve 9380 lanceert RIM het eerste toestel uit de Curve-lijn met een aanraakscherm. De compacte vorm van het toestel bleef daarbij behouden. Met de Curve 9380 biedt RIM de gebruiker echter de voordelen van een groter scherm met een zogenaamd all-touch design.
 


 

Advertentie