Met een aandeel van 40,8% blijft Ricoh marktaandeel in het segment van de multifunctionele zwart-witprinters voor A4-formaat. Het voorbije boekjaar behaalde het bedrijf een omzet van ruim 158 miljoen euro. De omzet steeg met 11%, terwijl de winst van Ricoh Belgium in het voorbije boekjaar met 25% steeg tot 5,7 miljoen euro. Dat resultaat is […]

Advertentie

Met een aandeel van 40,8% blijft Ricoh marktaandeel in het segment van de multifunctionele zwart-witprinters voor A4-formaat. Het voorbije boekjaar behaalde het bedrijf een omzet van ruim 158 miljoen euro.

De omzet steeg met 11%, terwijl de winst van Ricoh Belgium in het voorbije boekjaar met 25% steeg tot 5,7 miljoen euro. Dat resultaat is niet alleen toe te schrijven aan de toename van het verkoopvolume, maar ook aan meer inkomsten uit dienstverlening. De stijging is ook een gevolg van de integratie van Infotec Belgium. Met dat cijfer erbij, steeg de winst het voorbije boekjaar met 37% winst.

In het eerste trimester van 2011 kende Ricoh Belgium een groei in bijna alle marktsegmenten. “Dat belooft heel wat op korte en middellange termijn”, vindt Eric Gryson, CEO van Ricoh Belgium. “Het geeft ook aan dat we onze leiderspositie nog verder kunnen uitbreiden.”

Alles kan beter
Ricoh groeide ook in het segment van kleuren- en zwart-wit laserprinters, het enige segment waar het bedrijf buiten de top twee valt. “We kenden daar een groei van 1,1% tijdens het eerste trimester 2011. In zo’n sterk concurrentieel segment is dat heel positief. Maar ik ben ervan overtuigd dat we nog beter kunnen”, aldus nog Eric Gryson.