Nieuws

Nokia: Windows 8-tablet in juni 2012

Nokia gaat in juni 2012 een tablet die werkt op Windows 8 toevoegen aan zijn productlijn. Dat zegt het hoofd van Nokia Frankrijk.

Paul Amsellem, die de Franse afdeling van Nokia leidt, meldde het nieuws in een gesprek met de Franse krant Les Echos. De zet zou logisch zijn. Windows Phone is nu nog niet te vinden op tablets, terwijl dat voor Android en iOS wel het geval is. Hoewel Windows 8 van origine geen mobiel besturingssysteem is, focust het zich wel op touchscreens en tablets.

Van de kant van Nokia zou het dan weer vreemd zijn mocht het bedrijf een belangrijk groeisegment negeren door geen tablet uit te brengen.

De directeur van Nokia, Stephen Elop, hield vorige maand bij de kwartaalresultaten nog de lippen op elkaar bij de vraag naar een Windows 8-tablet, maar hij liet de optie wel open. “We zien de mogelijkheid en we gaan haar zeker overwegen naar de toekomst toe.”

Wanneer verschijnt Windows 8?
De uitspraak doet speculeren dat Windows 8 in de eerste helft van 2012 wordt uitgebracht. Al is het onduidelijk of Amsellem bedoelt dat er in juni volgend jaar een tablet in de winkelrekken ligt, of dat er tegen die tijd een tablet wordt aangekondigd.

Tot nu toe heeft Microsoft alleen gezegd dat het besturingssysteem in 2012 verschijnt. Al zijn er wel verschillende lanceringsfases. Zo kan je nu al een ontwikkelaarspreview uitproberen, maar later volgt er nog een bètaversie, een releasecandidate en een RTM-versie (release to manuracturer, de versie voor hardwarefabrikanten). Daarna pas volgt de lancering voor het grote publiek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business