Nieuws

Gartner: pc-verkoop zet dalende trend verder

De pc-verkoop in West-Europa strandde in het derde kwart van 2011 op 14,8 miljoen stuks. Dat is 11,4% minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het was onderzoeksbureau Gartner dat de slechte cijfers over de pc-verkoop in West-Europa bekendmaakte. De pc-markt doet het al een jaar niet goed. Volgens Gartner zijn de voorraden die zich het voorbije jaar in het kanaal hadden opgehoopt, in het derde kwartaal van 2011 weggewerkt. Toch blijft de pc-markt beneden de verwachtingen presteren.

Consument investeert niet
Het derde kwartaal is traditioneel een goede periode voor de pc-verkoop, onder meer omdat de consumentenmarkt na de zomer – bij het begin van het schooljaar – in nieuwe pc’s investeert. Dat blijkt in 2011 niet meer te kloppen. In het consumentensegment viel de verkoop met 18,8% terug, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Ook de verwachte heropleving van de professionele markt onder invloed van de migratie naar Windows 7, is er niet gekomen. In de professionele markt blijft het verlies wel beperkt tot 2,1%. Alles samen ging de verkoop van desktops met 8,7% achteruit. De terug bij de notebooks en netbooks is groter: 12,6 en 40%. HP blijft de marktleider, ondanks de onduidelijkheid over de toekomst van zijn pc-divisie. Acer, Asus, Dell en Apple maken de top vijf vol.
 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business