Nieuws

Mensen kijken op tablets langer naar video

Tabletgebruikers kijken bijna dertig procent langer naar filmpjes ten opzichte van desktopgebruikers. Ze zijn ook meer geëngageerd dan andere gebruikers.

Dat wordt vastgesteld door Ooyala, een leverancier van videodiensten. Tegenover elke minuut video die wordt bekeken op een desktop kijken tabletgebruikers 1 minuut en 17 seconden, gemiddeld 28 procent langer. Ook worden video’s dertig procent vaker uitgekeken dan op niet-tablets.

Wat verder opvalt is dat langere video’s vooral bij internet-tv’s en spelconsoles populair zijn. Filmpjes van tien minuten of langer zijn goed voor dertig procent van alle kijktijd op mobiele toestellen, 42 procent op tablets, maar bij consoles en tv’s loopt dit op tot 75 procent.

[related_article id=”158662″]

De populairste tablet is volgens Ooyala de iPad, goed voor 99,4 procent van alle getoonde video’s en 97,7 procent van alle keren dat de video’s werden afgespeeld. Bij telefoons is er een iets genuanceerder beeld: de iPhone is goed voor 56 procent vergeleken met 36,8 procent voor Android. Wel wordt er op Android procentueel meer minuten video bekeken dan op de iPhone: 49 procent ten opzichte van 44 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business