Een maand nadat de BlackBerry-diensten wereldwijd plat gingen door een defecte switch en een haperend back-upsysteem, duiken er nieuwe problemen op. Verschillende BlackBerry-gebruikers uit Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika ondervonden gisteren opnieuw problemen tijdens het surfen en het verzenden en ontvangen van e-mail. Een woordvoerder van de Canadese BlackBerry-fabrikant Research In Motion bevestigt dat […]

Een maand nadat de BlackBerry-diensten wereldwijd plat gingen door een defecte switch en een haperend back-upsysteem, duiken er nieuwe problemen op.

Verschillende BlackBerry-gebruikers uit Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika ondervonden gisteren opnieuw problemen tijdens het surfen en het verzenden en ontvangen van e-mail. Een woordvoerder van de Canadese BlackBerry-fabrikant Research In Motion bevestigt dat aan The New York Times.

"Vertragingen"
De omvang van het probleem is nog niet bekend. RIM liet vannacht via Twitter weten dat de BlackBerry-diensten in de getroffen gebieden weer normaal zouden functioneren. Een verklaring voor de nieuwe problemen, die RIM verbloemend vertragingen noemt, werd niet gegeven.

Gisteren maakte Google ook bekend dat het de ondersteuning van zijn Gmail-app voor BlackBerry-toestellen binnenkort staakt. De browserversie volstaat volgens de zoekgigant. Het zijn moeilijke tijden voor het Canadese Research In Motion.