Nieuws

Verborgen functies in iOS 5 activeren

iOS 5 bevat enkele nieuwigheden die nog niet actief zijn. Je kunt de verborgen panorama- en autocorrectiefunctie wel handmatig activeren.

Ontwikkelaar Conrad Kramer ontdekte in de kelders van iOS 5 een verborgen camera-optie waarmee je meerdere foto’s kunt samenvoegen tot één brede landschapsfoto. Om de panoramamodus in iOS 5 te activeren hoeft je iPad, iPhone of iPod Touch niet jailbroken te zijn.

Panoramafoto"s
Wat je nodig hebt is het programma iBackupBot voor Mac of Windows. Vervolgens maak je een back-up van je toestel via iTunes en open je het back-upbestand in iBackupBot. Normaal gezien vindt het programma automatisch de back-ups die op je computer staan.

beeld: 9to5mac.com

Verschijnen die niet, dan kun je die op een Mac terugvinden onder ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/. Onder Windows XP browse je naar C:Documents and Settings[username]Application DataApple ComputerMobileSyncBackup en bij Windows Vista of 7 moet je eerst verborgen bestanden weergeven en dan naar C:Users[username]AppDataRoamingMobileSyncBackup navigeren.

Selecteer vervolgens de juiste back-up en open het bestand Library/Preferences/com.apple.mobileslideshow.plist. Zoek naar de regel DiskSpaceWasLow en plak er EnableFirebreak = YES 

Sla het back-upbestand op en exporteer het. Vink nu het hokje naast Library/Preferences/com.apple.mobileslideshow.plist aan en herstel je toestel in iBackupBot. Als alles goed is, vind je volgens 9to5mac.com nu de panoramamodus onder de opties in de camera-app.

Toetsenbord met autocorrectie
iOS 5 bevat ook een verborgen autocorrectiefunctie voor je toetsenbord, zoals Android er ook eentje heeft. Om dit te activeren volg je dezelfde werkwijze als bij de panoramamodus, maar zoek je naar het bestand Library/Preferences/com.apple.keyboard.plist en voeg je de regel KeyboardAutocorrectionLists = YES toe. Voor een uitgebreide handleiding kun je terecht op 9to5mac.com.

beeld: 9to5mac.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business