KPN koopt vier glasvezelproviders

Glasvezelproviders Edutel, XMS, Concepts ICT en Lijbrandt worden overgenomen door KPN. Het bedrijf koopt ook de groothandelsactiviteiten van Reggefiber.

KPN wil zijn glasvezeldiensten in Nederland uitbreiden en heeft daarvoor een overeenkomst met Reggefiber en het investeringsbedrijf Reggeborgh. Van Reggefiber neemt het provider Lijbrandt en de wholesale-activiteiten van Reggefiber over. Edutel, XMS en Concepts ICT waren tot nu toe onderdeel van Reggeborgh.

In totaal krijgt de voormalige monopolist er zo 110.000 klanten bij voor televisie, breedband en telefonie. Wel moet de overname nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). In totaal zijn er volgens KPN vandaag 844.000 huishoudens aansluitbaar op glasvezel.

VDSL en glasvezel
In een persbericht zegt het telecombedrijf dat het zijn VDSL-netwerk wil blijven upgraden, maar tegelijk ook wil investeren in glasvezeldiensten op regionale basis. Reggefiber werd in 2005 onder meer door Reggeborgh opgericht en rolt glasvezelnetwerken uit waar providers gebruik van kunnen maken. In 2008 nam KPN al een aandeel van 41 procent in Reggefiber.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business