Nieuws

Microsoft wil geld van Huawei voor Android

De Chinese telecomgigant Huawei onderhandelt met Microsoft over een vergoeding voor het gebruik van Android.

Hoewel Google de eigenaar is van het mobiele besturingssysteem Android, ontvangt concurrent Microsoft vergoedingen van de meeste grote fabrikanten van Androidsmartphones, waaronder Samsung en HTC. Microsoft beweert dat Android enkele van zijn patenten schendt. Maar in ruil voor een financiële regeling worden de fabrikanten hier niet voor aangeklaagd.

Budgetsmartphones
Nu is het Chinese Huawei het doelwit. De Chinezen geven tegenover de BBC toe dat ze in onderhandelingen zijn verwikkeld met Microsoft. Huawei, de op een na grootste leverancier van telecomapparatuur wereldwijd, wil net als landgenoot ZTE de smartphone- en tabletmarkt veroveren met goedkope Androidtoestellen.

Huawei verkoopt wereldwijd al een aantal Androidapparaten, waaronder de budgetsmartphones Blaze en Vision en de Honeycombtablet MediaPad. Maar het wil daar de komende jaren een stevig schepje bovenop doen.

In 2014 hoopt het in de top vijf van ’s werelds grootste smartphonefabrikanten te staan. Om dat te bereiken opent Huawei drie nieuwe designcentra, waaronder eentje voor de Europese markt in Londen, waar nieuwe toestellen ontwikkeld zullen worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business