Platenmaatschappij EMI maakt de ontwikkeling van muziekapplicaties een stuk makkelijker. Het bedrijf opent zijn catalogus voor ontwikkelaars die er mee aan de slag willen. De bedoeling is dat ontwikkelaars die applicaties maken rechtstreeks toegang krijgen tot muziek en gerelateerde inhoud zoals foto’s en video’s. Dit in plaats van eerst te moeten onderhandelen over licenties en […]

Advertentie

Platenmaatschappij EMI maakt de ontwikkeling van muziekapplicaties een stuk makkelijker. Het bedrijf opent zijn catalogus voor ontwikkelaars die er mee aan de slag willen.

De bedoeling is dat ontwikkelaars die applicaties maken rechtstreeks toegang krijgen tot muziek en gerelateerde inhoud zoals foto’s en video’s. Dit in plaats van eerst te moeten onderhandelen over licenties en vergoedingen. Een proces dat veel tijd in beslag neemt en vaak gepaard gaat met advocaten, die uiteraard ook betaald moeten worden.

Voor het concept werkt EMI samen met The Echo Nest, een platform voor muziek dat al een aantal muziektoepassingen ondersteunt. Samen hopen ze meer dan tienduizend ontwikkelaars te bereiken.

Momenteel hebben The Echo Nest en EMI een zogenaamde sandbox voor applicatieontwikkelaars klaargezet. Hiermee krijgen geregistreerde developers toegang tot muziek, maar ook tot remixsoftware, muziekinformatie en dynamische playlist API’s. In die probeermodule zit onder meer werk van Gorillaz, Pet Shop Boys en Eliza Doolittle.