Nieuws

Advanced SystemCare 4.2.0

Er zijn tools om je systeem te optimaliseren, om je pc te beveiligen en om ongewenste sporen te verwijderen. Advanced SystemCare verenigt al deze functies, en meer, in één pakket.

Zodra je het programma opstart, is het duidelijk dat de maker vooral op de beginnende computergebruiker mikt. Of toch minstens op de gebruiker die niet veel tijd wil besteden aan de beveiliging of optimalisatie van zijn systeem. Het volstaat namelijk om achtereenvolgens de knoppen Dagelijks Onderhoud, Scan Nu en Repareer Nu in te drukken om je systeem op verschillende onderdelen door te lichten en aan te pakken.

[download_file]

Daar hoort onder meer een malwarescan bij, een registerreparatie (overtollige registersleutels worden verwijderd), een sporenverwijderaar en een module om overtollige bestanden – hier in de wat bizarre vertaling ‘troepdossiers’ -  te verwijderen.

Diep onderhoud
Het uitvoeren van een "diep onderhoud" vergt eveneens maar een paar muisklikken. In dit geval wordt echter dieper naar malware gespeurd en wordt ook het register grondiger geanalyseerd. Wat zich logischerwijze vertaalt in langere scantijden. Bij zo’n diep onderhoud wordt standaard onder meer ook de harde schijf op mogelijke fouten gecontroleerd. Je schijf wordt gedefragmenteerd en je browser beveiligd tegen bepaalde toolbars, dubieuze sites en traceercookies.

Je treft hier ook de module Systeemoptimalisatie aan. Die blijkt echter niet veel meer te doen dan bepaalde services deactiveren, op basis van een te selecteren gebruiksprofiel.

Over de meeste modules krijg je trouwens weinig feedback: handig wellicht voor de beginnende gebruiker maar behoorlijk frustrerend voor wie precies wil weten welke ingrepen een module uitvoert. Wel laten enkele modules zich door de gebruiker bijsturen: iets wat we je alvast aanraden te doen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De tool is ook zo bijdehand je een systeemherstelpunt te laten maken of een back-up van items die worden verwijderd. Zodat je in principe naar de vorige situatie kunt terugkeren mocht er onverhoopt iets fout gaan.

Op naar de Pro-variant
Het is duidelijk dat de makers deze gratis versie als een opstapje naar de commerciële Pro-variant beschouwen: een typisch freemium-scenario dus. Er zijn namelijk heel wat onderdelen die, wanneer je die tracht te activeren of zo in te stellen dat ze volautomatisch op gezette tijden worden uitgevoerd, alleen maar toegankelijk blijken voor de Pro-versie. Iets wat de tool maar al te graag duidelijk maakt door telkens een uitnodigend venster te laten opduiken.

Advanced SystemCare maakt indruk door zijn functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid, maar stelt een gevorderde gebruiker wel wat teleur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business