Azelis is een distributeur van chemische producten. Het bedrijf ontstond oorspronkelijk uit de fusie van twee Italiaanse distributiebedrijven, daarna groeide het snel via acquisities en fusies. Vandaag is Azelis het resultaat van de samensmelting van 36 bedrijven verspreid over 26 landen, voornamelijk in West-, Oost- en Zuid-Europa, maar ook in Rusland, India en China. De […]

Advertentie

Azelis is een distributeur van chemische producten. Het bedrijf ontstond oorspronkelijk uit de fusie van twee Italiaanse distributiebedrijven, daarna groeide het snel via acquisities en fusies. Vandaag is Azelis het resultaat van de samensmelting van 36 bedrijven verspreid over 26 landen, voornamelijk in West-, Oost- en Zuid-Europa, maar ook in Rusland, India en China. De dubbele uitdaging bij Azelis bestond erin niet alleen de operationele werking van alle entiteiten te stroomlijnen, maar daarbij ook alle bedrijfsdata en -systemen te consolideren.

Midden 2009 tekende Azelis een compleet nieuwe bedrijfsstructuur uit, om doorheen het hele bedrijf zowel de processen als het technologische platform te standaardiseren. “We hebben daarbij gekozen voor een strategie in twee stappen”, zegt CIO Adrian Jesinghaus. “In een eerste fase hebben we zo snel mogelijk een gemeenschappelijk ERP-platform uitgerold. Dat fungeert nu als basis voor een tweede fase, waarin we het systeem verder verbeteren en verfijnen.”

[download_file]

“We stapten over van een heel heterogene IT-omgeving naar gestandaardiseerde processen, en één geïntegreerd ERP-systeem implementeren, zou ons helpen om dit in de praktijk te realiseren.”, zegt Mark Desmaele, Business & Data Processes Manager bij Azelis.

Het spreekt voor zich dat Azelis bij de uitrol van Dynamics AX op een gespecialiseerde implementatiepartner moest kunnen rekenen, een rol die Avanade toevertrouwd kreeg. “We wilden niet zomaar een generalist, maar een echte AX-specialist als partner”, zegt Mark Desmaele. “Avanade kon niet alleen de benodigde expertise voorleggen, maar profileert zich ook als een echte pan-Europese speler. Gezien de omvang van ons project was ook dat een voorwaarde.”

 

Zie bijlage voor meer informatie.