Nieuws

Belgacom verhoogt compressie HD-stream

Videostreams van Belgacom TV nemen sinds kort minder bandbreedte in beslag. Hierdoor kunnen sommige klanten meer simultane streams ontvangen.

Dat staat te lezen op de Belgacom Community-website en werd opgepikt door gebruikersforum Userbase. Een officiële mededeling van Belgacom is er nog niet, maar de onlinetest om na te gaan hoeveel simultane televisiestreams en of je HD-video kan ontvangen, is al aangepast.

Van 9 Mbps naar 6,5 voor HD
Daaruit blijkt dat een HD-stream nu maar 6,5 Mbps in beslag neemt. Voorheen was dat 9 Mbps. Afgaande op de reacties van gebruikers op de Belgacom Community-website zou dit geen kwaliteitsverlies mogen betekenen.

Het gevolg hiervan is dat klanten met een VDSL2-profiel aan 16,5 Mbit voortaan twee simultane HD-streams kunnen ontvangen. Voor het 30 en 50 Mbit-profiel zijn dat er drie.

Nieuw profiel
Ook werd een nieuw VDSL2-profiel in het leven geroepen voor klanten die tussen de 1000 en 1400 meter van de straatcabine wonen en een verzwakking kennen van maximaal 1,4 dB. Zij kunnen kiezen voor 12 Mbps down en 1 Mbps up. Klanten met dit profiel kunnen voortaan één videostream in HD en één in normale definitie tegelijkertijd ontvangen. Er blijft dan nog 2,5 Mbps over voor het internet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business