Google dumpt plusteken

In alle stilte heeft Google het plusteken (+) uit zijn zoekmachine gehaald. Het teken wordt gebruikt om naar meerdere termen tegelijk te zoeken.

‘+’ wordt gebruikt om meerdere losstaande termen te combineren. Bijvoorbeeld ZDNet + antivirus + download geeft je pagina’s die deze drie woorden bevatten. Maar Google vervangt dit nu door dubbele aanhalingstekens. Voortaan tik je dus “ZDNet” “antivirus” “download” in.

De aanpassing wordt op een forum van Google echter niet gewaardeerd door gebruikers. Zo lijkt het er eerder op dat Google het plusteken gewoon vervangt om verwarring te voorkomen met zijn eigen sociaal netwerk Google+.

[related_article id=”158901″]

De wijziging werd dit weekend al doorgevoerd, weet de Google Operating System-blog (geen officiële Google-blog voor alle duidelijkheid). Wel lijkt ze niet overal te zijn doorgevoerd. Op het moment van schrijven kon onze redactie nog steeds het plusteken gebruiken, waar anderen een korte melding krijgen dat het plusteken wordt vervangen door dubbele aanhalingstekens.

Alleen bij Google
Tegenover The Register heeft Google zelf intussen wel de aanpassing bevestigd. Het zegt dat de manieren om naar exacte termen te zoeken worden gestroomlijnd.

De vraag is echter in welke mate de aanpassing iets bijdraagt. Vrijwel elke zoekmachine, ook die al voor Google bestonden, gebruikt ‘+’ om op meerdere zoektermen te filteren. Bovendien moet je nu twee tekens ingeven in plaats van één. Tegelijk blijft het minteken (-) om resultaten met bepaalde termen uit te sluiten wel bestaan.

Daarom lijkt het erop dat Google de wijziging vooral uit eigenbelang doorvoert. Mogelijk krijgen gebruikers te veel irrelevante resultaten als ze zoeken naar Google+. Of ze krijgen te veel resultaten over Google+ wanneer ze zoeken naar iets van Google (bijvoorbeeld ‘Google + Eric Schmidt’).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business